SuperSystem large

15.995,00

Beschikbaar via nabestelling

Product Description

Met het SuperSystem levert Air-Aqua hoogwaardige totaaloplossingen voor hoog belaste watervolumes voor Koi- en zwemvijvers tot 250m3 inhoud.

Het SuperSystem is als volgt opgebouwd:

  • invoer met 110mm VDL schuifkranen welke aan de binnenkant (!) gemonteerd zijn
  • trommelfilter small+, medium of large, in een eigen frame gemonteerd
  • drukpomp + elektronica trommel volledig geïntegreerd
  • dompel-UV 75 W Amalgaam, gemonteerd (4x)
  • moving bed filtratie, incl gemonteerde luchtmembramen (4x)
  • uitvoer met 110 mm VDL schuifkranen, wederom aan de binnenzijde gemonteerd (11x)

Voorfiltratie:
Het water komt, bijvoorbeeld via de bodemdrain of skimmer van de vijver, binnen bij de inlaat van het SuperSystem. Het SuperSystem wordt geleverd met VDL-schuifkranen die aan de ene kant een normale 110 mm aansluiting hebben en aan de andere kant een tankdoorvoer. Zo zijn de schuifkranen aan de binnenzijde van het SuperSytem te monteren en is deze volledig in te graven.

Het water stroomt in de -volautomatische- trommelzeef. Het vuil groter dan 60 micron (0.06 mm) wordt hier verwijderd. Het afgevangen vuil wordt volledig automatisch van de zeef verwijderd.

Een waterniveau-sensor meet of er nog genoeg water door de trommel stroomt.  Indien de trommelzeef te veel dichtslibt, wordt automatisch een spoeling gestart. De zeef wordt dan met hogedruk-nozzles gereinigd en het vuil via een goot naar het riool getransporteerd.

De trommelzeef staat in een eigen RVS-frame gemonteerd in het SuperSytem.

UV:
Na de trommelzeef wordt het water langs 4 (large) 75W UV amalgaam lampen geleid om zo de algen af te doden. De UV lampen zijn in de stroming van het water gemonteerd en stromen langs de UV met een minimum aan stromingsweerstand (= energieverlies). De UV-lampen zijn volledig gefixeerd voorgemonteerd.

Biologische filtratie:
De hoofdfiltratie wordt verzorgd door een zwevend bed (moving bed). Het filtermateriaal bestaat uit kleine kunststof elementjes die met behulp van beluchting zwevend in het water gehouden worden. Zij dragen zorg voor de biologische afbraak van de afvalstoffen, zoals ammoniak en nitriet. Ook het zwevend bed filter heeft minimale stromingsverliezen van het water.

Onder het bewegend bed zijn meerdere luchtmembramen voorgemonteerd, compleet met alle leidingen, ook hier onder het motto ‘Plug & Play’.

De uitlaten van het SuperSystem zijn eveneens uitgerust met de VDL-schuifkranen. Aan de binnenzijde zijn deze voorzien van aanzuigkorven om te waarborgen dat het filtermateriaal in de behuizing blijft. 

De verschillende SuperSystems hebben veel flexibiliteit in het aansluiten van de externe pijpen. Deze kunnen zowel aan de kopse als ook aan de zijkant gemonteerd worden. Ook is het mogelijk het geheel als een gepompt systeem te laten werken.

Afmeting 240 x 100 x 100
Koi-Vijver m3 250
Zwemvijver/bad m3 400
Luchtmembraam 75cm 4
Max. m3/uur 125
Moving Bed Medium (L) 300
VDL schuifkraan 110/M133 11
Categorie: Tags: ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “SuperSystem large” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LET OP!! Wij zijn van 3 t/m 11 dec a.s. gesloten! Online bestellingen worden wel gewoon in behandeling genomen! Sluiten