Over ons

Akwaline informatie

Om een aquarium decoratief en aantrekkelijk te maken en houden gebruiken we al jaren achterwanden in vele variëteiten. Dit kan variëren van posters tot kurk, en van een geschilderde glasplaat tot kunstzinnig gestapelde leistenen. Enkele jaren geleden werden er revolutionaire achterwanden geïntroduceerd, die werden gemaakt van een soort purschuim en er fraai en levensecht uitzagen. Er waren wel een paar nadelen: Doordat ze van purschuim waren gemaakt hadden ze een gigantisch drijvend vermogen en moesten zeer goed worden vastgezet. Ze namen een geweldige hoeveelheid zwemruimte in beslag. Diverse vissoorten zagen kans om de toplaag weg te eten zodat de minder fraaie basislaag zichtbaar werd. En purschuim heeft de eigenschap na een aantal jaren te verpulveren. En bovenal waren deze wanden duur!

Deze achterwanden en decoratie artikelen werden in 2008 in Nederland geïntroduceerd. Dit is géén imitatie van bovengenoemde wanden, maar een geheel nieuw concept. Omdat de basismaterialen totaal verschillend zijn, zijn een aantal van de genoemde nadelen bij deze achterwanden niet aanwezig. De basis is polyester, met als toplaag speciale en unieke mineraalharsen. Hierdoor is de toplaag keihard en zal door geen enkele vis aangetast kunnen worden. Ook is dit materiaal zwaarder dan water, waardoor ze eventueel los geplaatst kunnen worden en dus ook kunnen worden overgezet in een andere bak!! Door het uitgekiende reliëf geven deze wanden een geweldige dieptewerking, terwijl zij in werkelijkheid juist zeer ondiep zijn. Het materiaal is maximaal een centimeter dik, zodat slechts weinig watervolume verloren gaat.

De achterwanden zijn ongekend mooi! Omdat iedere achterwand met de hand gemaakt wordt, zullen er altijd onderlinge kleurverschillen zijn, geen twee wanden zijn gelijk. Door de hoge kwaliteit van de deze achterwanden zult U hier jaren en jaren plezier van hebben. En niet geheel onbelangrijk: Deze achterwanden zijn voordelig! Voor een prijs die een kwart tot een derde is van de bekende merken zijn deze wanden voor een groot publiek betaalbaar!

De opgegeven afmetingen van de achterwanden zijn de afmetingen van het aquarium waar deze in past. Zo is bijvoorbeeld een achterwand met de aanduiding 120×50, geschikt voor een aquarium van 120x50cm. In werkelijkheid heeft deze achterwand een +/- afmeting van 116 x 45cm. Door de griligheid van de achterwanden en het machinale zaagproces is er rekening te houden met +/- 1 cm marge op de aangegeven afmetingen.

Achterwanden met een breedteaanduiding van 150 en 200cm bestaan standaard uit twee delen maar kunnen op bestelling ook uit 1 deel geleverd worden! Achterwanden t/m 120 zijn standaard uit 1 deel maar kunnen op bestelling ook in 2 of meerdere delen geleverd worden!

Ons achterwanden assortiment bestaat momenteel uit 8 verschillende typen in minimaal 11 verschillende afmetingen! Buiten deze minimaal 11 standaard afmetingen is op aanvraag elke gewenste afmeting leverbaar. Aanvragen voor levering van achterwanden met een afmeting van 300cm+ met een hoogte maat van 90cm+ zijn geen uitzonderingen en kunnen zowel in delen als uit 1 deel worden geleverd.

Afmetingen zijn mogelijk tot max. 700 x 160cm (BxH) voor vrijwel alle type achterwanden (behalve het type Standard)!

Vraagt u ons naar de prijzen en levertijden! Wij zijn u graag van dienst!

Voorraad Magazijn / Showroom Ijmuiden.

Voor vragen kunt u ons bereiken via email info@akwaline.nl
of telefonisch op nummer +0619548085

Wij zijn u graag van dienst.

Akwaline